fredag 17 augusti 2018

Nu gungar det rejält, spänn fast er !!

Ja se det var en gungig överresa från Milford haven till Padstow i Cornwall. Tanken var ju vid avsegling, att gå till en liten håla vid namn Penzance (117 M) men det tog inte lång stund ute på havet innan vi nog tyckte det gungade och for lite hit och dit lite vääääl mycket. 

Atlanten rullar in i området Lundy, Bristol channel, helt oskyddat och vågorna blir därefter. Det har ju fladdrat från sydväst i flera dagar nu så vågorna hade byggt upp sig till respektfull storlek. Visst har vi stora vågor i Vejby också men dessa spelar nog i en annan division. Ungefär som när Vejby IF möter Arsenal, typ.

Vi hade sällskap av vår nyvunne norske vän Jon i sin Contrast 36 som ju har lystal 1,20 (handicap siffra för segelbåtar som tävlar och 1,20 är alltså en snabb båt) Vi höll exakt samma fart i 11 tim så nog kan denna gamla dam (Serendipity asså) hasta fram över vattenöknarna med god fart och verkligen hålla en högburen stäv. Sådeså! (Contrast 36 är en svensk designad/byggd båt så det är klart den går fort)


Som filmen visar här på bloggen så var det lite scary när vi försvann ner i vågdalarna och vi trodde väl ett tag att Jon försvunnit för gott ner hos Ran men tack och lov dök han upp igen. Samma tänkte väl han om oss för vi plumsade ju ner också men kom upp varje gång. Stäven grävde ibland ner sig i vågorna så grön sjö rullade ända upp på taket så det är klokt att skalka alla luckor (Stänga fönstren på landspråk) innan avfärd. 

Varning:
Ej lämplig att visas för sjösjukekänsliga personer
klicka på länken
På gungigt hav









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar