torsdag 10 augusti 2017

Sönderborg och Kappeln

Vi startade tidigt igen och nu från Dyvig, 0605 var vi på rull som det heter. Utanför hamnen låg ca 20 båtar på svaj och det var helt vindstilla, tusen måsar flaxade runt och solen gick upp på himlapället.
tittut!!
Med möss... ehh båten! käckt på svaj

Sesam öppna dig

Strålande sa Bill joru sa Bull. Och loppan bara fnös åt oss.... Inget tacksam alls för att hon får se världen från ett båtfönster.
Det vara bara 2 timmars körning så var vi framme i Sönderborg men innan dess skulle bron passeras och det var 30 min väntan. men väntar man på nåt gott bla bla.
Vi stannade bara för att köpa lite mat, frukt, ost och så sen drog vi vidare mot Kappeln eller rättare sagt Grauhöft, där varvet ligger som byggde denna fina båt, Henningsen & Steckmest. Det blev en fin kryss hela vägen och vi klarade med endast ett slag. Sjön blev lite völ grov på slutet då det friskade i till 12 ms. Rolf Steckmest själv, han som  ritar alla Scalar båtarna stod och tog emot och vi fick hedersplatsen mitt på planen! Samt vi blev hamnens gäster vilket sparade oss hamnavgiften för två dagar.
Inget särskilt inträffade under dan, vi strosade kring i Kappeln och putsade på båten. Dagen efter var det stor inspektion emedan tidigare ägaren, Frauke skulle komma på besök.


Morgonen började med rundvisning på varvet och jag plåtade lite båtar oxå. Många scalar blev det. Och en tjusig tröja med deras logga på förståss!!
Vi hade en lång pratstund med Frauke och jag tror hon kände sig nöjd med att vi tagit över båten.
Mahogany, sågat i olika tjocklekar, värde på brädhögen ca 250.000 kr


Ett helt nytt skrov slipas ned för att blåmålas 

Pluggen till 34:an

Häckpluggen

Plugg till 36:an

Ett koppel båtar dräggel















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar