lördag 14 oktober 2017

Ban 1080!


Klicka på länken Klicka här för att läsa om nåt vi sett skyltat överallt men inte fattat vad det handlade om.  Tack vare Google och lite locals fick jag veta. Otäckt.
Så nu har jag gått med i en miljörörelse för första gången i mitt liv.

Idag åkte vi sista biten till Picton som är hamnstaden på norra delen av ön där man tar färjan till nordön. Vägen var helt makalöst slingrande och visst finns dessa vägar även i dolomites men att åka längs med stilla havet och indiska oceanen är lite speciellt. Vägarna här är däremot i uselt skick. Tom sämre än våra svenska. I Italien och Österrikes alperna är vägarna i super skick, för det mesta, samt att det kryllar av mysiga caféer och pizzerior mm. Här finns inte ett dyft. Och finns det så är det stängt eller taskigt sortiment. Häromdagen ville karin till förrätt ha carpaccio,  men fick bocaccia.  Oavsett så kan inte kiwisarna skilja på det och det de kallar bocaccia kallar vi för limpa. Huva.
Många hojar ute på vägarna, troligen eftersom det var söndag, solen sken och färden gick som sagt The scenic Route.
Edelbrock pimped Chevy small block, brummelibrum!! 

Karin kunde hålla sig för skratt. Det svängde rejält. Det tog oss fem timmar att köra 13 mil...... Så ni kan kanske ana vilken snitthastighet vi höll. Och ändå kramade någon min vänsterarm hårt och väste "saktaaaa neeeeed".
Får uppsöka kiropraktor vid hemkomsten.
Under de veckor vi varit här så har vi noterat en stor uthyrningsfirma som har lite mindre men  färgglada bilar som rullar omkring med glada människor i. Ofta tjejer faktiskt.

Lucy in the sky with diamonds?? Herrejösses så tokigt det blev nudå...

De har säkert flera hundra likadana. Man behöver inte se på dem länge för att inse hur fullständigt rabiat Gudrun Schyman och hennes anhängare inom FI hade blivit om de rullat på svenska vägar.  det är fullständigt och totalt omöjligt att hyra ut ens en enda i Sverige. Men här funkar det tydligen. Tänk så olika våra världar är.  Men de arma satarna här nere som lever i ett kulturellt moras kanske lär sig av vår upphöjda och upplysta feministiska utrikesminister Margot wallström..... Sändebudet hon ville skicka till Israel för att visa hur man samtalar med palestinierna kanske kan åka hit och fortsätta missionera feminismens lovsång? Netanyahu tackade nämligen vänligt men bestämt nej till Margots erbjudande...

Lite Hawaii känsla i Picton 

Sinne för humor har de iaf

Imorgon tar vi färjan ut genom Queen Charlotte sound

Picton city, liten men elegant

Picton citycentre


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar