fredag 13 oktober 2017

Sydöns höjdpunkt


Golden Bay
Mys

Strandpojke? 

Kallt i vattnet 

Pojken fick tydligen napp....
Hoho

Igår körde vi över tasman nationalpark och vägen var underbart slingrig med härliga stup utmed de smala kanterna. Jag drömde om min hoj, karin mardrömde och blundade i principip hela vägen. Tänk så olika värderingar vi kan ha? En del har de rätta andra helt felaktiga!.....
Så kom vi så fram till nordligaste udden av sydön. Vi har varit längst söderut och västerut och även på östra sidan så vi vill påstå att vi numera kan kalla oss experter på kiwicountry. Förresten här har de två sorters kiwifrukter. Dels de som vi har hemma men även en variant de kallar golden kiwi. Den är gyllengul och lite sötare i smaken. Lite dyrare oxå. Så den har vi mumsat på varje frulle.
Nåväl,  vi siktade in oss på en bra camping, top10 national park, heter en kedja med massor av fina ställen. Vi kör konsekvent med dem eftersom kvaliteten är topp och vi vet vad vi får. Mycket bra wifi så vi kan blogga,  hehe. Jag löste även medlemskort eftersom vi är här så länge så lönar det sig. Känner mig nästan som en riktig locals.
Har ju skaffat deras smula oxå ju. Se bilderna.
Pohara beach i golden Bay på tasman halvön har vi nu varit i två dagar. Strålande solsken och riktig sommar, så det blev som Thomas ledin sjunger,  vi tar en dag på stranden.
Underbart skönt så nu är vi bruna som ne....pepparkakor..grer.
I tidig arla morgon körde vi till en fin sjö som är lite helig för Maorierna. Massor med fåglar och makalöst rent vatten. Efter det blev det labyrint grottor och massa andra spännande sten och klipp och djungel liknande miljöer. Tror dock att det hade passat barnbarnen bättre.
Vi försökte även göra långprommisar i skog och mark men överallt är skyltat, private, no trespassing, you will be prosecuted,  etc.  Skittrist för en som är van vid allemansrätten. Nz har fin natur men man kommer ju fan inte åt den! Endast färdiglagda gångstigar, oftast avgiftsbelagda, står till buds. Mindre skojsigt tycker vi.  Å andra sidan är skog och djungeln så himla tätväxt så det går inte att ta sig fram ändå. Knepigt för skogsmullar med andra ord.
Så vi gick längs med vägarna med risk för våra liv.
Avslutade dagen på ortens svar på Hos Jonas, med blue cod, beer battered n' golden fries with tartare sauce. Karin tog en 300 g sirloin steak, inte en sena lämnades. Dagen hade varit lång. PS. Jag lämnade inte ett fjäll av min firre heller!!

Färdiggrusade gångar 

Bleknat efter slingriga vägen

Märkliga stenar

Endast lågskor och handväska krävs

Mysigt för frusna svenskar 

Syns att det är två meter djupt? Klart!

Strömstare modell down under

Grottforskare Karin Lindemann

Som snapphane stallarna
Tillrättalagt för turister men himla fint gjort.

Flera meter till botten!! 

Kiwiman with wififan

Down under stenen körde vi, läskigt....


Fula segelbåtar här 😔 


Not welcome at all


Utsikt så det skriker om det, men svårt att fånga på bild

Rötter slingrar sig ner mellan stenbocken, 5-10 meter innan de når jord. Cool 😎 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar