söndag 22 juli 2018

Rundar Norges Kap Horn?

Efter Kristiansand så blev det Mandal. Inget höjdare tyckte vi. Biltrafiken störde Chiefen. Han slumrade in på em i solen och sen var den nattens sömn förstörd. Vi gick en liten prommis och kollade byn iaf. Bak hörnan var det lite bättre med en gågata med musik och butik.
Min gamla Laurin koster, 32 fots Varg, sålde jag 1997 till en snubbe som bodde här. 2006 var Brollan och jag här med våra hojar och då låg den inne, ganska illa däran med skador och dåligt skött. Trist. Den fanns inte kvar nu men däremot en L28, också i mahogany. Märkligt att det fanns en sån på samma ställe?
Vi planerade att stanna och tvätta och dona men vindarna var hyfsade så vi drog vidare till Farsund för att göra det sista innan vi skuttar över gamla Nordsjön som ju svallar och brusar ibland. Väderrapporten säger dock snälla vindar så det blir förhoppningsvis en lugn resa.
Två andra svenska båtar låg inne, Niña från Gullholmen,( hade varit på Lofoten) Gry från Stillingsön och under kvällen seglade HR54 Anorak samt deras polare Najaden Granit in . De kom från Shetland. Fem svenska båtar samtidigt! Sen var det faktiskt inte så många fler. Verkar som om Farsund är en ankomst och avgångshamn för långseglare? Åtminstone de svenska.


Spännande klippor och passager

I alla skrevor finns ett hus

Nån måste ju styra

Liten ö men huset fick ju plats osså

Mitt i skärgårdsidyllen ligger en bulkare och lastar sten med skopa

Studera nog och se vilket paradis, enkelt,  men vackert 

Båtporr

Norges Kap Horn = Lindesnes

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar