tisdag 17 juli 2018

Skagen och Grimstad


Över Kattegatt , fin vind och låg sjö

Galet många båtar i Skagen
Men ölen var strålande!

En stillsam kväll på kajen....

En bit på väg

Fiskaren i Grimstad, där även Ibsen bott!


Alla bloggar skriver om hur mycket det blåser och hur man slår och slörar. ganska trist men ibland är det kul att vara med om häftig segling iaf.
Seglingen från Göteborg till Skagen var en sån trevlig upplevelse med kryssning på gränsen vad båten klarar och med lite justering av seglen så styrde hon snällt själv utan autopilot eller mänsklig hand. Välbalanserad med andra ord. Häftigt.
Vi körde förbi en båt så det visslade om det men det var bara en Vega så det var inget att skryta om...

Väl framme i Skagen låg båtarna i fem-sex dubbla led utanpå varann men vi klarade oss som nummer fyra utanpå stora norska motorbåtar. Väl knytna fast gick vi på kajen och det var tammefan helt galet med folk och båtar. Man kunde gå torrskodd genom hela hamnen. Barerna var fulla med lika fulla norrmän och svenskar, ett band liknande Kim LArsen dånade hela natten och flera restauranger var stängda så det var med nöd och näppe vi fick i oss nån mat. Skagen med båt i Juli....näfyfördenlede. Med bil i september är nog optimalt.

Sen blev det tidiga start mot Norge och tipset från en norbagge i båten bredvid var Grimstad vilket vi satsade allt på. Kanonsegling igen med halvvind och låg sjö, typ Kanholmsfjärden.
Entre Norge var fantastisk! Otroligt vackert och mängder av båtar ute en varm sommarkväll i juli. En liten trevlig marina med välansade rabatter, fina lokaler och en gullig stadskärna. Jättefint.

Men oj vad stora stora motorbåtar här lågo!! Det var inte en eller två utan ...många!! i drivor och utanpå varan låg de. Gapiga och skrikiga fulla norrmän satt och pimplade öl och glodde hålögd på varandra från flybridge eller akterdäck. Deras likaledes fulla damer med strass runt nackarna asflabbade i allt högre volym medans champagnen och kaviaren rann ner i halsen.

Vi fick i oss lite käk och försökte hålla för öronen alltmedan john blund slog sin lov kring våra mer och mer ingrusade ögon. Somnade nog faen direkt ...som vanligt.

Sen hade vi (jag....) missöde med tampen till akterliket till storen. Den rappade ur bommen så nu väntar vi på att nån elfirma öppnar så vi kan köpa eller låna en dragfjäder eller antennkabel så vi kan lirka tillbaka den jäkeln. Vilket innebär att avgången kan blir något senare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar